Vliegtijd

In zo'n enorm land als Mexico heb je natuurlijk niet maar één vliegveld… Mexico heeft maar liefst 32 luchthavens! Wat is de vliegtijd naar Mexico? Om dit pareltje van een land te bezoeken zul je wel een lange vliegreis tegemoet gaan. Maar hoe lang is het eigenlijk vliegen? Afhankelijk van je bestemming, duurt de vliegtijd naar Mexico gemiddeld tussen de 11 en 15 uur. Vanaf Amsterdam naar Mexico is de kortst mogelijke vliegtijd 11,5 uur met een directe vlucht. Dit is een directe vlucht zonder tussenlandingen naar Mexico City. Over het algemeen hoeven de tussenstops niet lang te duren (1 à 2 uur) en is dat een fijn moment om even je benen te kunnen strekken tussen de lange zit door. We bespreken hierna de grootste (internationale) vliegvelden van het land.

 

Mexico City Benito Juárez International Airport (MEX)

De hoofdstad van Mexico heeft de grootste luchthaven van het land met jaarlijks een gemiddeld aantal passagiers van ruim 45 miljoen. De vliegafstand is 10.099 kilometer. Alleen vanaf Amsterdam Schiphol Airport gaan rechtstreekse vluchten naar Mexico. Wil je vanaf Eindhoven Airport of Rotterdam Airport vliegen, dan zul je een tussenlanding moeten maken waardoor je vliegtijd oploopt tot minimaal 15 uur. De hoofdterminal heeft in totaal 6 afdelingen, met veel winkels en voorzieningen.

 

Cancun Aeropuerto International (CUN)

16 kilometer onder de gelijknamige stad ligt de internationale luchthaven van Cancun. Dit vliegveld heeft 4 terminals die door een pendelbus zijn verbonden. Vanuit het centrum van Cancun naar de luchthaven is het 18 kilometer, dit is binnen een halfuur te bereiken. Omdat er geen rechtstreekse vluchten naar Cancun gaan, zul je een tussenstop moeten maken. Daardoor zal de gemiddelde vliegtijd rond de 15 uur komen te liggen. Vanaf Eindhoven Airport en Rotterdam Airport vertrekken er sowieso geen vluchten naar Cancun, waardoor je automatisch vanaf Amsterdam Schiphol Airport vertrekt.

 

Guadalajara's Aeropuerto International Miguel Hidalgo y Costillo (GDL)

Zo'n 20 kilometer ten zuiden van de stad Guadalajara ligt de gelijknamige luchthaven. De vliegtijd Amsterdam Schiphol Airport – Guadalajara (AMS-GDL) is gemiddeld 15 uur en 50 minuten. Het is een lange vliegtijd en je krijgt tijdens de vlucht te maken met één tussenlanding. Zorg dat je hier rekening mee houdt. Je landt op het vliegveld genaamd Don Miguel Hidalgo Y Costilla International Airport.

 

Acapulco General Juan N. Álvarez International Airport (ACA)

Acapulco de Juárez is een badplaats in de staat Guerrero. Helaas gaan er geen directe vluchten, maar zul je minimaal één tussenstop (op Mexico-City) hebben. De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Acapulco is gemiddeld 15,5 uur. Vanaf Eindhoven Airport gaan er geen vluchten naar Acapulco. Wel vanaf Rotterdam Airport, maar dan ben je inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 22 uur onderweg.

 

Monterrey General Mariano Escobedo International Airport (MTY)

Monterrey is de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Nuevo Léon. De vliegafstand is 8.706 kilometer. De vliegtijd Amsterdam Schiphol Airport – Monterrey (AMS-MTY) is gemiddeld 14,5 uur, inclusief tussenstop omdat er geen directe vluchten gaan. Vanaf Eindhoven Airport gaan er geen vluchten naar Acapulco. Wel vanaf Rotterdam Airport, maar dan ben je inclusief twee tussenlandingen gemiddeld 18,5 uur onderweg.