Vliegtickets

Aangezien Mexico steeds toegankelijker en populairder aan het worden is, is het tegenwoordig niet zo moeilijk meer om voordelige vliegtickets naar Mexico te vinden. Om er zeker van te zijn dat je de beste deal hebt, hebben we hieronder wat essentiële informatie & tips voor je verzameld om zo goedkoop mogelijk een paar vliegtickets te scoren!

 

Vluchten Mexico vanuit Nederland

Mexico heeft maar liefst 32 vliegvelden. Een aantal van de internationale luchthavens zijn Cancun, Acapulco, Guadalajara, Mexico-Stad, Monterrey en Puerto Vallarta. Afhankelijk van de exacte luchthaven, kan de prijs van je vliegticket verschillen.

Als je op Mexico-Stad (Aeropuerto International Benito Juarez, MEX) vliegt ga je naar de grootste luchthaven van Mexico, die op 5 km afstand van het centrum ligt. De totale afstand tussen Amsterdam en Mexico City is 9216 kilometer. De gemiddelde vliegtijd bedraagt daarom 11,5 uur. Er zijn 2 luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks vliegen van Amsterdam Schiphol naar Mexico City Juarez Internationaal. In de goedkoopste maanden (januari t/m maart) is de gemiddelde prijs voor een vliegticket €440,-.

De internationale luchthaven van Cancun (Cancun Aeropuerto International, CUN) ligt 16 km zuidelijker dan de gelijknamige stad. De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam Schiphol naar Cancún is ongeveer 12,5 uur. TUI vliegt rechtstreeks naar deze bestemming. In de maanden november, januari en maart kost een vliegticket naar Cancun rond de €370,-.

Het vliegveld van de badplaats Acapulco (Acapulco's Aeropuerto International General Juan N. Alvarez, ACA) ligt op 23 km ten oosten van de stad. Hierheen gaan geen rechtstreekse vluchten. De vliegafstand is 9500 kilometer en de gemiddelde vliegtijd 14 uur. De goedkoopste prijs voor een vliegticket ligt rond de €540,-.

Puerto Vallarta's Aeropuerto International Ordaz (PVR) is de internationale luchthaven van de stad Puerto Vallarta. Het vliegveld ligt 6 km ten noorden van het centrum. De totale vliegafstand is 9484 kilometer en de gemiddelde vliegtijd is daardoor zo'n 14,5 uur. Er gaan geen rechtstreekse vluchten en het goedkoopste retourticket is ongeveer €468,- in januari.

Guadalajara's Aeropuerto International Miguel Hidalgo y Costillo (GDL) ligt 20 km ten zuiden van de stad Guadalajara. De gemiddelde vluchttijd bedraagt zo'n 14 uur en 45 minuten en de totale vliegafstand 9381 kilometer. In november en februari zijn de vliegtickets het goedkoopst: rond de €440,-.

24 kilometer ten noordoosten van Monterrey ligt Monterrey's Aeropuerto Internacional General Mariano Escobedo, MTY. Er zijn geen directe vluchten. De gemiddelde vluchttijd is 13 uur en 40 minuten en de totale afstand 8716 kilometer. In oktober, januari en februari kost een ticket ongeveer €450,-.

 

Vluchten Mexico vanuit Nederland

Vanuit Nederland zijn er dus diverse mogelijkheden om naar Mexico te vliegen. De gemiddelde vliegtijd ligt tussen de 11 en 15 uur.

Om rechtstreeks naar Mexico te vliegen, kun je vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Mexico-Stad met KLM. Naar Cancún kun je rechtstreeks vliegen met TUI. Grote kans dat het goedkoper wordt als je een overstap hebt, maar dan is de vliegtijd natuurlijk wel langer.

Er vliegen verschillende maatschappijen op Mexico zoals KLM, Air France, Aeromexico, American Airlines, Delta, United, Air Europa, SWISS, Lufthansa, British Airways, TUI, Eurowings, Air Canada, China Southern, etc. De meeste maatschappijen vliegen naar Mexico met een tussenstop. De plaats en duur van de tussenstop kan variëren.


Tips

Om ervoor te zorgen dat je zo goedkoop mogelijk naar Mexico vertrekt, hebben we wat handige tips verzameld:

  • De belangrijkste tip die we je kunnen geven is; zoek & vergelijk! Betaal niet de hoofdprijs voor de eerste de beste vlucht die je ziet. We snappen dat je waarschijnlijk geen zeeën van tijd hebt om de prijzen van vliegtickets in de gaten te houden… Maar het loont echt om zelf te vergelijken bij websites zoals SkyScanner of Momondo.
  • Houdt rekening met het seizoen waarin je reist. Wanneer je in het hoogseizoen reist (december – maart) zullen de vliegtickets waarschijnlijk duurder zijn dan in het laagseizoen. TIP: maart blijkt vaak de goedkoopste maand te zijn om naar Mexico te vliegen!
  • Naast het seizoen heeft ook de dag van de week invloed op de prijs van je vliegticket. Het is vaak zo dat de prijzen hoger liggen in het weekend. Vaak blijken vluchten op dinsdag en woensdag het goedkoopst. Zaterdag, maandagochtend en vrijdagavond zijn daar tegenover de duurste tijden.
  • Wees flexibel met de datum van vertrek! Een super last minute die binnen een paar dagen vertrekt, is vaak heel goedkoop.
  • Vluchten naar Mexico die 's ochtends vertrekken kunnen goedkoper zijn. Een vlucht boeken die 's middags vertrekt zal hoogstwaarschijnlijk duurder zijn.
  • Check bovendien ook de prijzen vanaf alternatieve luchthavens, zoals Düsseldorf of Brussel. Ook dit kan je erg veel voordeel opleveren…