Beste reistijd Mexico

Natuurlijk wil je tijdens een vakantie of reis naar Mexico het geluk hebben dat je in het beste seizoen reist en zowel goed weer hebt én niet teveel drukte om je heen. Om je een handje op weg te helpen, maken we een onderscheid tussen de beste reistijd wat betreft weer en de beste reistijd qua drukte.

 

Weer

 

Hoogseizoen – november t/m april

Het hoogseizoen wat betreft het weer loopt van november t/m april. In deze maanden heb je de beste kans op mooi weer en weinig regen omdat dit het droge seizoen is. De prijzen gaan dan ook omhoog omdat het drukker wordt. December is daarnaast de piekmaand door de feestdagen.

 

Tussenseizoen – mei t/m augustus

In het tussenseizoen van mei t/m augustus gaat het over het algemeen meer regenen, maar zijn er ook nog volop zonnige dagen. Ook al blijft de temperatuur goed; het wordt langzaam maar zeker frisser. In juni en augustus kan het in sommige delen van Mexico wél erg heet worden, maar tegelijkertijd heeft juni gemiddeld de meeste regenval. Ook begint in augustus het orkaanseizoen.

 

Laagseizoen – september t/m oktober

Het laagseizoen loopt van september t/m oktober. Vanaf september zijn de schoolvakanties voorbij, dus dan minderen de toeristenstromen. Het regenseizoen begint eigenlijk al in mei, maar de meeste regen valt in september en oktober. In deze maanden kan het vaak wel stormachtig zijn door het orkaanseizoen.

 

Bedenk wel dat dit een algemene indicatie is voor het weer. Vaak kloppen de weersvoorspellingen niet helemaal en betekent ‘de hele dag regen’ vaak één korte, hevige tropische bui, waarna de zon weer schijnt. Tijdens het regenseizoen zijn er vaak zonnige ochtenden en valt de regen pas in de late namiddag en gaat het om een bui van 1 á 2 uur. Er valt in ieder geval niet zoveel regen als je in Azië gewend bent. Ook blijven de temperaturen in het regenseizoen wel hoog, maar is de luchtvochtigheid hoger in de lager gelegen gebieden. Dus als je wilt rondreizen is het beste advies om gewoon te gaan! Afhankelijk van welk deel je wilt bezoeken, kun je je reis plannen. Hou je van feestjes en drukte? Dan is het hoogseizoen wel een betere tijd om te gaan.

 

Drukte

 

Hoogseizoen – november t/m maart & juli – augustus

Het hoogseizoen wat betreft de drukte loopt van november t/m maart. De prijzen gaan dan ook omhoog omdat het drukker wordt. In november vindt in Mexico één van de grootste vieringen van het land plaats: Día de los Muertos, een dodenherdenking met vele optochten en enorme feesten. December is daarnaast de piekmaand door de feestdagen. Het hoogseizoen loopt tot en met Pasen. Daarnaast vieren de Amerikanen in deze periode vakantie waarbij ze vaak voor Mexico kiezen als winterzon bestemming. Ook de maanden juli en augustus vallen onder het hoogseizoen wat drukte betreft.

 

Laagseizoen – mei t/m juni & september – oktober

Het laagseizoen qua drukte geldt voor de maanden mei tot juni en september t/m oktober. Hiervan zijn mei en juni de beste maanden om te reizen, want in september tot oktober is er mogelijk veel regenval, stormachtig weer en kans op orkanen. In mei en juni is het rustig, zijn de hotelprijzen laag en het weer prima; warm en zonnig!