Backpacken

Mexico wordt de laatste jaren steeds populairder als backpack bestemming. Het land is onwijs gevarieerd en natuurlijk onwerkelijk mooi. Backpackers kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast is het ook gemakkelijk om vanuit Mexico door te reizen naar Guatemala of Belize, ideaal toch? 

Voor je vertrekt is het handig om met enkele belangrijke zaken rekening te houden. Hoeveel zul je bijvoorbeeld uit gaan geven? Waar ga je overnachten? Hoe lang breng je op één plek door en hoe kom je van de ene bestemming naar de ander? Hieronder lees je het allemaal. 

 

Op zoek naar een toffe backpack route door Mexico?
> Bekijk hier onze eigen backpack route door het prachtige Yucatán

 

Kosten

Houd qua kosten ongeveer rekening met minimaal €40,- per dag. Dit bedrag zul je per dag kwijt zijn als je redelijk op de kosten let en dus gebruik maakt van het openbaar vervoer, slaapt in hostels en in betaalbare restaurants eet. Wanneer je liever van iets meer luxe geniet tijdens je rondreis, zul je dagelijks moeten rekenen op zo’n €10,- meer. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe jij je reis zelf invult. 

 

Vervoer

Als je gaat backpacken in Mexico heb je in principe de keuze tussen het openbaar vervoer en het huren van een auto (tenzij je gaat liften, maar dat laten we even buiten beschouwing). Veel backpackers kiezen ervoor om te reizen per bus. In Mexico heb je de zogenaamde ADO bussen. Dit zijn vrij luxe bussen waarmee je eigenlijk in iedere stad kunt komen. De prijs is afhankelijk van de afstand en duur van de rit, maar je zult zo’n €10,- betalen voor een busrit tussen de 2,5 en 3 uur. 

Ook rijden er colectivos in Mexico. Dit zijn wat kleinere busjes waarmee je relatief korte routes kunt afleggen. Ook zijn de colectivos iets goedkoper dan de ADO bussen. 

Voor het huren van een auto moet je ongeveer rekenen op €15,- à €20,- per dag. Echter heb je wel veel meer vrijheid en ben je veel flexibeler met je dagplanning. 

 

Accommodatie

Wanneer je low-budget gaat backpacken door Mexico kun je al voor zo’n €8,- à €9,- overnachten in een hostel. Dan slaap je wel op een slaapzaal. De prijs is ook afhankelijk van de stad en de locatie van het hostel. Ook kun je kiezen voor een privékamer, dan beginnen de prijzen vanaf €20,- per nacht. Als je liever wilt overnachten in een hotel, zullen de prijzen in een budgethotel rond de €25,- à €30,- liggen. Hoe luxer je gaat, hoe meer je betaald. Voor een luxe tweepersoonskamer betaal je zo’n €40,- à €50,- per nacht.