Accommodatie

Wat je budget ook is, in Mexico kun je in iedere stad of toeristische plaats prima overnachten. Je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. In principe zijn er voor iedere prijsklasse genoeg opties te vinden. Zo kun je voor nog geen €10,- al een nachtje in een hostel verblijven. Bovendien overnacht je in Mexico relatief goedkoper dan in Nederland… Altijd mooi meegenomen! Om je een idee te geven welke overnachtingsmogelijkheden er in Mexico zijn, hebben we er hieronder een paar op een rijtje gezet! 

 

Hotel & resort

In Mexico zijn hotels in iedere prijsklasse wel te vinden. Met name in Yucatán zijn er genoeg mogelijkheden tot overnachten. Toeristische plekken zoals Playa del Carmen en Cancún zijn dan ook een geliefde vakantiebestemming. Of je nu op zoek bent naar een budgethotel of een luxe suite aan het strand, het is er allemaal! In Cancún en Playa del Carmen zul je vooral grote en luxe hotels vinden, vaak van bekende hotelketens. Ook zul je hier veel resorts zien. Resorts zijn meestal iets luxer en worden vaker gekozen voor een korte vakantie, waarbij men op één plek blijft. 

 

Hostel

Een hostel is vaak de goedkoopste optie wat overnachten betreft. Dus als je een krap budget hebt, of liever niet te veel geld besteed aan je accommodatie, is een hostel de perfecte keuze. Je kunt dus al in een hostel overnachten voor amper €10,- per nacht. Hostels zijn met name geliefd onder backpackers, omdat er vaak veel plek is en je er gemakkelijk met andere reizigers in contact komt. Ideaal dus als je graag nieuwe mensen wilt ontmoeten! 

 

Airbnb

Ook zijn er veel accommodaties in Mexico te vinden via Airbnb. Dit online platform is de laatste jaren steeds groter geworden en biedt de mogelijkheid om een accommodatie te huren van een lokale bewoner. Ook hier kun je het zo gek maken als je zelf wilt, je kunt kiezen voor een eenvoudig appartement of een luxe villa aan het strand met zwembad. Ook is het huren van een Airbnb accommodatie erg handig als je met een grote groep ergens wilt verblijven. Je kunt vanaf €18,- per nacht al terecht in een Airbnb in Mexico. 

 

Appartement

Waar je ook bent, het huren van een appartement is altijd handig! En zeker als je een krap budget hebt… Wanneer je in een appartement verblijft kun je namelijk zelf koken waardoor je veel geld kunt besparen. Natuurlijk is het ook gewoon fijn om een keuken bij de hand te hebben, voor het bewaren van water en drankjes in de koelkast of om ‘s ochtends een lekker ontbijtje te maken!